Gepost op

Kassasysteem kopen

Kassasysteem kopen

Kassasysteem kopen
Copyright: Creative Commons CC0

Jij overweegt een kassasysteem te kopen en bent ter oriëntatie op zoek naar meer informatie. De kans is groot dat jij bij een kassasysteem denkt aan een stukje hardware plus software dat in staat is om de dagelijkse omzet te registreren en rapporten.

Vanzelfsprekend wil jij ook de voorraad bijhouden. Niet onbelangrijk is natuurlijk ook dat het systeem voorziet in het printen van een kassabon en werkt met een barcode scanner zodat alle artikelen voorzien van een barcode eenvoudig in te voeren zijn.

Aanvullende functionaliteiten kunnen zijn

 • Registratie van klanten t.b.v. van marketing
 • Invoeren van producten incl. barcode, leverancier, herbestellen, voorraad,in en verkoopprijs, afbeelding, op- en aanmerkingen, voorraadlocatie en categorie.
 • Leveranciers
 • Barcodelijsten
 • Verkooprapportages, marges, kortingen en retouren
 • Inkoop
 • Cadeaubonnen
 • Facturering per e-mail
 • Export van diverse belangrijke data in CSV, Json, XML, Excel en SQL
 • BTW rapportage voor aangifte omzetbelasting

Anno 2016 zijn er allerlei oplossingen die voorzien in de gewenste functionaliteit. De mogelijkheden zijn legio:

 • Geïntegreerd systeem inclusief bonprinter en touchscreen
 • Geïntegreerd systeem incl. bonprinter maar via Bluetooth verbonden met een tablet
 • Een app geïnstalleerd op een smartphone of tablet
 • Kassasoftware in de cloud
Kassasysteem in de cloud
Copyright: CC0 Public Domain

Bij een statisch kassasysteem is de kassasoftware lokaal geïnstalleerd.  Het nadeel hiervan is dat bij software- of hardware- matige problemen het gebruik van het kassasysteem niet mogelijk is. Uitermate vervelend als de winkel vol staat met ongeduldige klanten. Bij eventuele automatische updates van het besturingssysteem staat het bij voorbaat niet vast of alles naar behoren blijft werken. Bovendien zal er op gezette tijden een back-up gemaakt moeten worden en wanneer het nodig de mogelijkheid deze eenvoudig terug te zetten.

Kies je voor een dynamisch kassasysteem, dan zal er al snel sprake zijn van een cloudoplossing. Bij een kassasysteem in de cloud volstaat een PC of tablet met internetaansluiting. Via de browser kan gebruik gemaakt worden de cloudsoftware. Het grote voordeel hiervan is dat het onafhankelijk van de hardware werkt, altijd en overal te gebruiken is, met meerdere vestigingen werkt  er er veelal automatische back-ups worden gemaakt. Mocht het internet uitvallen, dan kan de inzet van een 3/4G dongle een (tijdelijke) oplossing bieden. Verder hoef je je geen zorgen te maken of software-updates.

Geef een reactie