Datalogic digimarc barcode scanner

Hoe werkt een barcode scanner? Leave a comment

Hoe werkt een barcode scanner is een vaak gestelde vraag.

De werking is echter simpel. Barcodes bestaan uit data, deze data is representatief voor cijfers of een cijfer/letter combinatie. Na het scannen leest de barcode scanner deze data en geeft het 1 op 1 weer daar waar de cursor knippert. Het maakt dus niet uit of dit een tekstverwerker, browservenster of een willekeurig programma is.

Veel barcode scanners sluiten de gescande data automatisch af met een enter. Deze zogenaamde suffix (achtervoegsel) is aan te passen of uit te zetten. Het kan dus in plaats van een enter of TAB ook een andere toetsencombinatie zijn.  Het instellen van de suffix doe je via de uitgebreide handleiding of bij merken als Datalogic of Zebra via respectievelijk Aladdin of 123 scan.

Een modern computersysteem herkent een barcode scanner als HID device (human input device) en installeert zelf de benodigde stuurprogramma’s.  Een zelf installeren van stuurprogramma’s is dus overbodig.

Geef een reactie